Skip to main content

Ett svenskt webbhotell med support i världsklass

6 bra anledningar varför du ska välja en VPS istället för delad hosting

När det kommer till hosting finns det några olika alternativ att välja mellan. Ett av de mer populära valen är delad hosting eller webbhotell som det också kallas. Det är när din webbplats delar utrymme med andra på en server. Även om detta är ett prisvärt alternativ kan det vara begränsande. En VPS (virtuell privat server), kan vara mer anpassningsbar efter dina behov och ge dig mer flexibilitet.

Här är sex skäl till varför du bör välja VPS hosting istället för delad hosting.

1. Prestanda: En VPS kommer att prestera bättre än delad hosting, särskilt när din webbplats växer

När din webbplats börjar växa kommer du att behöva mer resurser för att stödja den ökade trafiken. En VPS (virtuell privat server) kommer att ge bättre prestanda än delad hosting och är ett bra alternativ för företag som förväntar sig en ökning av webbplatstrafiken.

Du får en ökad prestanda jämfört med delad hosting eftersom den innehåller mer dedikerade resurser. Detta innebär att din webbplats kommer att laddas snabbare och uppleva mindre fördröjningstid, vilket också ger dig en fördel om du vill ranka högt på Google.

Detta kan vara extra viktigt om du har en e-handelslösning som driftas. En e-handel är generellt mer resurskrävande och det är av yttersta vikt att användarupplevelsen är hög. Detta påverkar konverteringsgraden och med det även din försäljning.

En virtuell server använder dedikerade resurser, vilket innebär att din webbplats inte kommer att påverkas av andra webbplatser på samma server. Detta är inte fallet med delad hosting, där din webbplats prestanda kan påverkas av andra webbplatser på samma server.

Ökad prestanda för dina applikationer och användare, vilket resulterar i högre konverteringsfrekvens och ökad vinst

vps virtuell server

2. Säkerhet: En VPS är säkrare än delad hosting, eftersom du är den enda som har tillgång till dina filer.

VPS-hosting är säkrare än delad hosting eftersom du är den enda som har tillgång till din server. Du får en egen partition på servern och kan installera dina egna säkerhetsåtgärder. Detta innebär att du kan installera säkerhetsprogramvara och konfigurera din server på ett sätt som uppfyller dina specifika behov. Dessutom, eftersom du är den enda som använder servern, behöver du inte oroa dig för att andra användares aktiviteter äventyrar säkerheten på din webbplats.

Sinnesro, att veta att din data är säker och säker

Virtual Private Server - VPS

3. Kontroll: En VPS ger dig mer kontroll över din webbplats än delad hosting.

En VPS (virtuell privat server) är ett utmärkt alternativ för dem som vill ha mer kontroll över sin webbplats än vad delad hosting på ett webbhotell kan erbjuda. Du får root-åtkomst till din server, vilket innebär att du kan installera vilken mjukvara du vill och anpassa din miljö efter dina behov. Dessutom är en VPS perfekt för dem som behöver flexibiliteten att skala upp eller ner när deras trafikbehov förändras.

Kontroll över din infrastruktur och friheten att välja din egen hårdvara, operativsystem och mjukvara

Vps ger ökad kontroll

4. Flexibilitet: En VPS kan anpassas efter dina behov, medan delad hosting är mer begränsad.

En VPS-hostingplan kan vara extremt flexibel för att passa dina specifika behov. Du kan välja det operativsystem, mjukvara och hårdvara som passar bäst för din webbplats eller applikation. Dessutom har du root-åtkomst till din server som möjliggör fullständig kontroll och anpassning. Om du behöver mer resurser kan du enkelt uppgradera din plan utan att behöva migrera din data eller byta värd.

Flexibilitet att skala upp och ner när ditt företags behov förändras

Vps anpassar sig efter dina behov

5. Skalbarhet: En VPS kan skalas upp eller ner för att möta dina behov, medan delad hosting inte erbjuder samma möjligheter.

En VPS (Virtual Private Server) kan skalas upp eller ned för att möta dina behov. Detta innebär att när din webbplats växer kan du uppgradera din VPS för att tillgodose den ökade trafiken och kraven på lagringsutrymme. Omvänt, om din webbplats upplever en minskning i trafik, kan du nedgradera utan att förlora någon data eller behöva flytta till en ny värd.

Delad hosting är inte lika skalbar som en VPS. Om din webbplats upplever en ökad trafik kan du behöva uppgradera till en större delad hostingplan, vilket kanske inte alltid är möjligt samt innebär en högre kostnad . Delad hosting kan också tvinga dig att flytta till en ny server om din webbplats blir för populär, vilket resulterar i driftstopp för din webbplats.

Kan enkelt anpassas efter dina behov

6 Kostnad: I det långa loppet är en VPS billigare än delad hosting.

När det kommer till kostnaden för en VPS server vs. delad hosting, tror de flesta att VPS kommer att bli dyrare. Men i det långa loppet är en VPS faktiskt billigare än delad hosting.

För det första får du root-åtkomst till din server, vilket innebär att du kan installera vilken programvara du vill och anpassa din server för att passa dina behov. Detta kan vara en enorm kostnadsbesparing för företag som behöver specifik programvara installerad eller som kräver mer serverresurser än vad som är tillgängligt på en delad värd.

För det andra betalar du bara för det du använder. Delad hosting har ofta begränsade CPU-resurser och bandbredd, vilket kan leda till ökade kostnader om du överskrider din gräns. Du kan enkelt övervaka din resursanvändning och skala upp eller ner efter behov utan att behöva oroa dig för oväntade avgifter.

Kostnadsbesparingar eftersom du bara betalar för det du behöver

Sammanfattning

Sammanfattningsvis finns det flera skäl till varför en VPS bör väljas istället för delad hosting. Dessa skäl inkluderar: bättre prestanda, mer kontroll, säkerhet, integritet och flexibilitet. En VPS är det bästa alternativet för företag som letar efter förbättrad prestanda och mer kontroll över sin hostingmiljö. Delad hosting är billigare, men en VPS är en bättre långsiktig investering.


Se Admax VPS erbjudande här
Se även våra webbhotellslösningar med delad hosting

Vanliga frågor om VPS

Vad är en VPS?

En VPS, eller Virtual Private Server, är en typ av värdtjänst som låter dig skapa din egen virtuella server. Det innebär att du kan välja ditt eget operativsystem och mjukvara, och du har full kontroll över din server. En VPS är ett utmärkt alternativ för företag som vill ha mer kontroll över sin värdmiljö, eller för utvecklare som behöver testa sina applikationer på en liveserver.

Varför köpa en virtuell server?

En virtuell server är ofta mer prisvärd och effektiv än traditionella hostingalternativ.

En virtuell server ger:

1. Ökad flexibilitet och kontroll. Med en VPS har du mer kontroll över din servermiljö. Det betyder att du kan installera anpassad programvara eller göra konfigurationsändringar som inte är möjliga med delad värd.
2. Mer integritet och säkerhet. Eftersom du är den enda som använder servern behöver du inte oroa dig för att andra användare ska komma åt din data eller äventyra din säkerhet.
3. Förbättrad prestanda och tillförlitlighet. En VPS presterar vanligtvis bättre än delad hosting, tack vare dess dedikerade resurser.

Vem ska köpa en VPS?

VPS hosting är ett steg upp från delad hosting och är perfekt för webbplatser som förväntar sig mer trafik än de kan få med en delad värd. Om du inte är säker på om du behöver en VPS eller inte, ställ dig själv dessa frågor:


1. Växer min webbplats?
2. Behöver jag root-åtkomst till min server?
3. Behöver jag köra specifik programvara på min server?
4. Räknar jag med att få mycket trafik inom en snar framtid?
5. Är jag bekväm med att administrera min egen server?
6. Är min budget begränsad?

Vad kostar en VPS?

När det kommer till webbhotell är en VPS (virtuell privat server) ett av de mest populära valen. De är något dyrare än delad hosting, men billigare än en dedikerad server. Hur mycket du kommer att betala för en VPS beror på de funktioner du behöver och storleken på servern.

Admax erbjuder VPS lösningar från 139kr/mån.

Se Admax VPS erbjudande här
Se även våra webbhotellslösningar med delad hosting

vps volvo, vps sverige, billig vps, vps free, vps cloud

Dela gärna våra artiklar :)