Skip to main content

Ett svenskt webbhotell med support i världsklass

Nu lanserar vi Admax Tools

I dagens digitala värld är det viktigt att ha tillgång till pålitliga och effektiva nätverksverktyg för att hantera olika uppgifter och problem. Med vår omfattande verktygslåda får du ett stort antal verktyg som hjälper dig när du arbetar med din hemsida och din domän. Du hittar verktygslådan på en separat hemsida, tools.admax.se, och här under presenterar vi kort varje verktyg!

Admax tools

Detta är vad Admax Tools kan göra:

Domänsökning (whois): En av de grundläggande funktionerna i Admax Tools är möjligheten att söka efter information om en domän med hjälp av whois-databasen. Genom att ange domännamnet kan användare få värdefull information som registreringsdatum, senast uppdaterad, utgångsdatum samt vilka namnservrar som domänen använder. Detta kan vara särskilt användbart för webbutvecklare, domänägare och säkerhetsanalytiker för att få en djupare förståelse av en viss domän.

DNS-sökning: Med Admax Tools kan användare också genomföra DNS-sökningar för att få information om en domäns DNS-poster. Genom att ange domännamnet kan användare få tillgång till DNS-poster som A, CNAME, MX, TXT och mycket mer. Denna information kan vara användbar för att felsöka nätverksproblem, verifiera DNS-konfiguration och optimera webbplatsens prestanda.

Sök IP-adress: Om du någonsin undrat vilken IP-adress en viss domän använder kan Admax Tools hjälpa dig. Genom att ange domännamnet kan du snabbt få IP-adressen för domänen och använda den för olika ändamål som att skapa regler för brandväggar, övervaka trafik och mycket mer.

Ping: För att testa anslutningen och mäta svarstiden för en specifik IP-adress eller domän kan du använda verktyget Ping på Admax Tools. Detta verktyg skickar anrop till en specifik destination och mäter tiden det tar för svaret att komma tillbaka. Detta kan vara användbart för att diagnostisera nätverksproblem och optimera nätverksprestanda.

Sökning på HTTP-header: Med hjälp av Admax Tools kan användare även utföra en sökning på HTTP-header för en specifik webbadress. Genom att ange URL:en kan användare få information om HTTP-headerfält som till exempel servertyp, innehållstyp och cacheinformation. Denna information kan vara användbar för att analysera och felsöka webbplatsers prestanda och konfiguration.

Google Svartlistnings- och Säkerhetskoll: Ett annat viktigt verktyg som Admax Tools erbjuder är möjligheten att kontrollera om en webbplats har blivit svartlistad av Google. Detta är särskilt användbart för webbplatsägare och administratörer för att säkerställa att deras webbplatser inte har drabbats av skadlig programvara eller överträdelser av Googles riktlinjer. Genom att ange webbadressen kan användare få en översikt över eventuella svartlistningsvarningar och säkerhetsproblem som behöver åtgärdas.

Google cache: Om du någonsin har undrat hur en tidigare version av en webbsida såg ut eller om den fortfarande finns kvar i Googles cache, kan Admax Tools hjälpa dig. Med hjälp av verktyget Google cache kan användare ange en webbadress och få tillgång till den cachade versionen av sidan. Detta kan vara användbart för att se ändringar som har gjorts på en webbsida över tiden eller för att återställa en tidigare version av innehållet.

URL-omdirigeringskontroll: När det gäller webbplatsens struktur och omdirigeringar kan Admax Tools vara till stor hjälp. Verktyget gör det möjligt för användare att ange en webbadress och få information om eventuella omdirigeringar som kan finnas på sidan. Detta är användbart för att förstå hur URL:ar omdirigeras och för att identifiera eventuella omdirigeringsloopar eller felkonfigurationer.100

Kolla lösenordsstyrkan: Säkerhet är av yttersta vikt när det gäller hantering av lösenord. Admax Tools erbjuder en praktisk funktion som gör det möjligt för användare att kontrollera lösenordsstyrkan. Genom att mata in ett lösenord kan användare få en bedömning av dess styrka och rekommendationer för att förbättra säkerheten. Detta kan hjälpa användare att skapa starka lösenord och skydda sina konton mot obehörig åtkomst.

Kolla upp leverantör: För att få information om en viss IP-adress eller domänleverantör kan användare använda funktionen ”Kolla upp leverantör” på Admax Tools. Genom att ange IP-adressen eller domännamnet kan användare få information om leverantören, inklusive namn, och annan relevant information. Detta kan vara användbart för att verifiera leverantörsinformation och förstå vilken organisation som ansvarar för en viss IP-adress eller domän.

Lorem Ipsum-generator: Ibland behöver användare fylla ut provtext eller skapa platshållartexter för designändamål. Med hjälp av Admax Tools kan användare generera Lorem Ipsum-text i olika längder och format. Detta sparar tid och möjliggör snabbt skapande av provinnehåll.

Lösenordsgenerator: Att skapa starka och säkra lösenord är avgörande för att skydda våra digitala konton. Med hjälp av Admax Tools kan användare generera slumpmässiga och robusta lösenord med lösenordsgenereringsverktyget. Användare kan anpassa lösenordets längd och välja mellan olika teckenuppsättningar för att skapa unika och säkra lösenord som är svåra att gissa eller knäcka.

PNG till WEBP, JPG till WEBP, BMP till WEBP, ICO till WEBP, GIF till WEBP: Att konvertera bilder till lämpliga format är viktigt för att optimera webbplatsens prestanda och för att minska filstorlekar. Admax Tools erbjuder möjligheten att konvertera bilder från olika format till det webboptimerade formatet WEBP. Oavsett om det är PNG, JPG, BMP, ICO eller GIF, kan användare enkelt konvertera sina bilder till WEBP-format för att förbättra webbplatsens laddningstider och optimera användarupplevelsen.

Bildoptimering: Förutom att konvertera bilder till WEBP-format erbjuder Admax Tools även en bildoptimeringsfunktion. Med hjälp av detta verktyg kan användare minska bildstorlekar genom att komprimera dem utan att förlora betydande bildkvalitet. Genom att optimera bilder kan webbplatsägare förbättra laddningstiderna och minska bandbreddsanvändningen, vilket resulterar i en smidigare och snabbare webbupplevelse för användarna.

Välj en färg (HTML): Att välja rätt färger är viktigt vid webbdesign och utveckling. Med hjälp av verktyget ”Välj en färg (HTML)” på Admax Tools kan användare enkelt hitta och välja färger genom att ange RGB-värden eller genom att använda en interaktiv färgväljare. Detta underlättar arbetet med att skapa en enhetlig och attraktiv färgpalett för webbplatser eller andra digitala projekt.

Dela gärna våra artiklar :)