Skip to main content

Ett svenskt webbhotell med support i världsklass

Dags att byta webbhotell? Vi bjuder på Flytthjälp av hemsida och e-post

Admax erbjuder er gratis flytthjälp av hemsida och e-post när du beställer nytt webbhotell hos oss. Läs här vad som ingår i erbjudandet.

Kostnadsfri flytthjälp av hemsida och e-post

Är det dags att byta till en leverantör som erbjuder dig något unikt när det kommer till både prestanda och support? Vi vet att de kanske inte är så enkelt att bara byta till något annat webbhotell eftersom det både är tidskrävande och tråkigt, samt att man kanske helt enkelt inte har kunskapen för att göra det jobbet själv!

Admax – kan erbjuda er flytthjälp av er hemsida och e-post helt kostnadsfritt med vårt flyttverktyg, vi kommer tillsammans med dig att göra upp en plan på hur vi kommer att gå tillväga för att flytta din hemsida på bästa tänkbara sätt!

Kontaktsidan formulär

Hur går flytten till?

Du börjar med att beställa ett webbhotell som måste vara tecknat på ett år, sedan fyller ni i vårt kontaktformulär här ovanför, vi kommer sedan att ta kontakt med er för att planera in ett datum för flytt som passar er. Vi kan oftast garantera en flytt inom 1-7 arbetsdagar mellan 08-17, om du vill att hemsidan flyttas utom ordinarie arbetstid tillkommer en avgift.

Vi kommer först att ha en kort genomgång med er, vad ni kommer behöva få ut för uppgifter så som FTP, kontrollpanel etc för att vi ska kunna komma åt ert material som ni har på ert nuvarande webbhotell. Efter att vi har fått dessa uppgifter från dig så kommer vi att planera in flytten och göra en så kallad provflytt först. När vi har konstaterat att hemsidan fungerar som den ska kommer vi att kontakta dig och sedan göra en slutlig databasflytt och peka om DNS-posterna från ditt nuvarande webbhotell till vårt. Slutligen hjälper vi er att flytta över ert domännamn från er nuvarande domänregistrar till oss för att ni ska få allting samlat på ett och samma ställe.

Vad ingår i flytthjälp av hemsida och e-post?

 • Vanliga CMS så som WordPress, Prestashop, Joomla med flera.
 • Enklare hemsida som är byggd i html tillsammans med statiska filer och bilder.
 • Enklare ASP hemsida, i det fallet gäller det vårt Windows Webbhotell.
 • E-postadresser inklusive konton (ej Office365)
 • Domäner – Vi hjälper er att få ut en så kallad autentiseringskod (EPP) från er nuvarande domänregistrar.
 • DNS – Vi hjälper er att flytta era DNS-poster till oss så att ni får en så liten nertid som möjligt (max 10 min).
 • Har ni idag ett Letsencrypt-certifikat så hjälper vi er att skapa ett nytt hos oss när er sida finns och pekar till vårt webbhotell.
 • Vi väljer rätt version av PHP för din applikation.

Vad ingår inte i flytthjälp av din hemsida och e-post?

 • Office 365, vi kan självklart hjälpa till med detta men i de fallet blir det en separat förfrågan och där du får betala extra för det.
 • Egenbyggda hemsidor som har databaskoppling med filer.
 • Flytta ut webbplatser som är byggda från WordPress.com då en del teman och tillägg är låsta till WordPress.com.
 • Plugins till WordPress som saknar licens.
 • Moduler som kräver licenser som ni inte längre har kvar.
 • Trasiga hemsidor – Vi kan hjälpa er att felsöka och laga er hemsida mot en kostnad alternativt bygga en helt ny hemsida år er.
 • Om vi inte kan flytta din e-post via vårt flyttverktyg kommer vi kontakta dig hur vi ska gå vidare då kostnad tillkommer.

Flytthjälp av WordPress – så går det till


Låt oss hjälper er att flytta er gamla WordPress, vi är experter på WordPress, oavsett om din PHP version är äldre än den senaste PHP-versionen så kan du fortfarande utan problem använda denna hos oss. Vi stödjer samtliga PHP versioner från version 5.4 till 8.3 och du kan enkelt via kundpanelen ändra PHP-version med ett klick!

Vanliga frågor och svar om flytt av webbplats

Hur flyttar jag ett domännamn från annan registrar?

Att flytta ett domännamn är oftast mycket enkelt. Det du behöver är tillgång till domänens lösenord, ofta också kallat AuthCode eller auktoriseringskod. När du har detta kan du sedan ta detta lösenord till din nya leverantör av domännamn där du mata in det i deras kontrollpanel. I de flesta fall är det allt som krävs för vanliga domännamn till exempel .se, .nu och .com. Ibland krävs det lite fler åtgärder, men vi har gjort en guide för hur du gör om du vill flytta ditt domännamn till oss. Om du känner att du behöver hjälp kontaktar du vår support så hjälper vi dig. Guiderna hittar du här!

Kan ni flytta alla typer av hemsidor

Nästan alla typer av hemsidor kan flyttas relativt enkelt. Vissa hemsidor är byggda helt i HTML och kanske använder något enklare javascript och dessa är alltid enkla att flytta från ett webbhotell till ett annat. De flesta sidor idag är dock byggda med hjälp av något innehållshanteringssystem (CMS, Content Management System), såsom WordPress eller Joomla och ibland har de även en e-handelsfunktion som till exempel WooCommerce. Även dessa går att flytta, men kräver flytt av en stor mängd filer och en eller flera databaser. Vi hjälper er med detta och i dagsläget kan vi flytta de flesta hemsidor som byggts med ett CMS, inklusive WordPress, Joomla, Prestashop och Drupal.

De enda gångerna det kan vara svårare eller omöjligt att flytta en hemsida är om den byggts med ett verktyg som inte är allmänt tillgängligt och där delar av koden som behövs för att visa hemsidan finns i själva verktyget, men även här finns det oftast en lösning. Kontakta oss gärna innan en flytt så går vi igenom tillsammans vilken flyttmetod som är lämpligast för din hemsida.

Vad kostar det att byta webbhotell

Om du blir kund hos oss bjuder vi på flytten av hemsidan. Kostnad kan tillkomma om det krävs ett mer omfattande arbete.

Vad kostar det att flytta E-post

Vi erbjuder gratis flytthjälp av e-post när du väljer att byta e-postleverantör på precis samma sätt som vi erbjuder gratis flytthjälp av hemsida.

Beroende på e-posttjänst och omfattning kan vi tvingas ta betalt för jobbet.