Skip to main content

Ett svenskt webbhotell med support i världsklass

Co-location från Admax

Tjänsten co-location innebär att ni placerar er server i någon av våra toppmoderna serverhallar. Vi placerar er utrustning i ett låst rackskåp och ansluter utrustningen till Internet via en fullt redundant Internetförbindelse.

Dedikerad server formulär

Står företagets servrar i garderoben?

Med co-location får ni tillgång till en driftmiljö i absoluta toppklass, utan att behöva investera i en egen serverhall. Till grundtjänsten finns ett antal tillvalstjänster såsom serviceavtal med övervakning, brandvägg, backup och extra dataöverföring.

Vid förfrågan om co-location tar vi alltid fram ett skräddarsytt paket baserat på de behov ni har av till exempel servicenivåer, backup, brandvägg m.m.

Co-location i korthet

  • Välj tredjedels- eller helskåp

  • Avbrottsfri kraftförsörjning

  • Redundanta internetförbindelser

Kostnadseffektiv hosting

Att själva stå för redundanta internetförbindelser, avbrottsfri kraft, kyla, nätverkets core-utrustning och allt annat som hör en modern datahall till kostar oftast mycket mer än man tror.

Vi erbjuder ett alternativ till att sköta allt själv: hyr det ni behöver för er utrustning. Samtidigt som ni får tillgång till en färdig lösning sparar ni pengar.

Toppmoderna datahallar

Vi erbjuder mycket konkurrenskraftiga priser på bredband genom flera framstående operatörer, men hos oss kan du välja vilken internetoperatör du vill – vi är i princip anslutna till alla knutpunkter som finns i Stockholm.

Vi kan även hjälpa dig i de fall då du har behov av co-location i olika datahallar, både inom och utom landet.

Hög säkerhet

För oss är det en självklarhet att erbjuda en så hög säkerhetsnivå som möjligt, både vad gäller skalskydd, brandskydd och tillgänglighet i den tekniska utrustningen.

All passage till datahallarna övervakas dygnet runt. Endast behöriga personer får tillträde till datahallarna där serverskåpen och all annan utrustning skyddas genom både genom lås, bevakning och  passagesystem.

Co-location handlar om att placera olika typer av infrastruktur, i en serverhall, nära varandra för att dela resurser och dra nytta av gemensamma fördelar, som till exempel delad infrastruktur för kylning eller eldistribution. Det kan också innebära att placera olika typer av teknik eller industrier tillsammans för att optimera resursanvändningen.