Skip to main content

Ett svenskt webbhotell med support i världsklass

Viktig Information gällande PHP-versioner

PHP-Version 8.1

Många applikationer använder sig av PHP idag. Några exempel på populära CMS är WordPress och Joomla. För att inte halka efter är det viktigt att man håller sin PHP version uppdaterad för att minska riskerna för hack och att man helt enkelt följer med i utvecklingen!

Idag är det PHP version 8.0 samt 8.1 som gäller då version 7.4 saknar support efter den 28:e november 2022. Via kundpanelen kan du enkelt ändra version men se till du kollar vad din applikation stödjer först! Vi har en guide här för hur du ändar det via vår kundpanel.

Vi kommer fortfarande ge möjlighet till att använda äldre versioner av PHP (till exempel 5.6 till och med 7.4) så du i lugn och ro kan uppdatera dina applikationer när det passar dig. Vi erbjuder något som kallas för HardenedPHP, med hjälpa av HardenedPHP kan vi säkra gamla och icke-stödda versioner av PHP. I de gamla versionerna, inklusive de ofta använda PHP-versionerna 5.6, 7.0, 7.1, 7.2, 7.3, samt 7.4 så korrigeras inte sårbarheter längre av PHP.net-communityt. Även om det har upptäcks, HardenedPHP tar hand om allt detta för att alltid hålla även gamla versioner av PHP säkra.

För mer information om php-versioner besök denna sida: https://www.php.net/supported-versions

php-version
Dela gärna våra artiklar :)